tisdag 6 april 2010

Dag 3, Internet success!!

Detta har hänt:

Vi har gjort oss hemmastadda i vår lilla lägenhet i Garessio. Katterna har varit lite oroliga för alla nya ljud men börjar så smått att gilla att ligga i fönstret en våning upp och titta på människor som går in och ut ur matbutiken på andra sidan gatan.
Påsken firade vi med att besöka huset för att se vad som hänt sedan sist. Några nya dörrhål har kommit till, ett golvbjälklag har rivits, några tidigare gömda(bakom hundraårig gammal puts) problem har nu sett dagens ljus. Martina har rensat trädgården från div tegelrester och bråte och vi har också hunnit med att rensa i trädgårdslandet och beskära några fruktträd.

Idag,tisdag, har vi träffat Ettore och Sandro (vår byggentreprenör) för att planera fortsättningen av renoveringen. Vi har också besökt komunalkontoret för att höra om möjligen vår vän Mr Patetta ansökt om bygglovet. Den lile grå kommunalanställde letade i pappershögarna i det ännu gråare kontorsrummet utan att hitta någon ansökan.
Martina och jag hoppade i bilen och körde kvickt de 22 kilometrarna till Patettas kontor och överaskade honom just i färd med att kopiera våra ritningar. I morgon ska det finnas en ansökan inlämnad försäkrade han... Annars blir det ett hästhuvud i sängen tänkte vi... Capisce?

Vi stärkte oss med en sedvanlig 3-rätterslunch och åkte ytterligare 20 km till Mondovi för att ordna anslutningar för telefon och data..

Nu sitter vi i lägenheten trots allt ganska nöjda med dagens skörd. I morgon åker arbetsbyxorna på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar