fredag 11 juni 2010

Vinkällaren igen och liten italiensk språkkurs!


Som av en händelse kommer vinkällaren med stor sannolighet bli det första rummet som är HELT klart. Det beror inte på att vi har jobbat extra hårt i rummet utan snarare av att det inte behövs så mycket jobb där. Vi har plockat ut lite skräp och grävt bort lite av jordgolvet. Nu tänkte vi oss att lägga in grus på golvet, skaffa vinhyllor och sen är det i princip klart.
Vi var på Gran Casa häromdan och tänkte köpa några vinhyllor men när den enda vi gillade kostade 50€ och rymde bara 6 flaskor tänkte vi om. Nu satsar vi på armeringsnät i stället. Ett nät 2x3 meter kostar 16€ och kommer (efter att ha kapats, justerats och svetsats) att rymma ca 200 flaskor. Snyggt blir det det kan jag lova.. några dar till sen är en hylla klar... Bara Simone (han med bilskroten) har tid att hjälpa oss att svetsa)


Så några italienska ord som vi har daglig nytta av:

Rete= Nät, (armeringsnät mm)
Cemento= Cement såklart
Sabbia= Sand, (att blanda med cement till puts)
Siempre lavoro= Bara arbete (en av dom få orden jag kan säga till tanterna som brukar stanna till utanför huset
Trippa= Komage (serveras ganska ofta här och rätt som det är har man det på tallriken om man inte passar sig!)

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Spännande med vinkällare och imponerande hur ni jobbar! Vi bor nu i vår sommarstuga och har det mycket bra! Vädret har varit bra men i dag regn och kuling säkert 20 msk i byarna då är det skönt att sitta framför brasan med Spotify och Macen!
    Nu skiner solen så nu tar vi fram stövlarna för en prom i vår vackra skärgårdsnatur
    Bästa hälsningar
    Gunilla och Staffan

    SvaraRadera
  2. hej och vad kul att höra från er. vi saknar skärgkården så klart och att segla men nu är det andra vindar som gäller.

    vi är nog imponerade att ni har koll på spotify och allt. våran internet här är tyvärr för slö för avancerade saker. kram martina och niklas

    SvaraRadera