onsdag 16 juni 2010

Ösa grus...




När jag pratade med mamma på telefon i söndags och hon frågade om det regnade svara jag att det regnar inte här på sommaren. Nu har det regnat KONSTANT i 36 timmar och då menar jag REGNAT! Regnat så att det har forsat på gatorna och för några timmar har vi haft rinnande vatten i vårt lilla hus :-)
Halv nio i morse anlände mannen med lastbilen från Magazzino Edile med 1,5 kubikmeter grus. Gruset ska till bli nytt golv i vinkällaren. Problemet är att för att komma till vinkällaren måste man gå ner för 3 trappor och vi lyckades inte att bygga en ramp så vi kunde transportera gruset i skottkärran. Då återstod 2 hinkar, en skyffel och många, många vändor. 1,5 kubik grus väger väl sådär 2 ton och kanske kan man orka med max 10 kg i varje hink så många vändor blir det.. Räknar man efter så blir det 200 vändor men det gör vi inte... Vi turades om.. jag tog 5 vändor.. 4 skyfflar grus i varje hink.. Martina 5 vändor och 4 skyfflar.. osv osv.. Att det är ett hårt jobb som kostar blod, svett men inga tårar framgår av bild kallad Bevismaterial 1!
Vid lunchtid var vi i alla fall klara och i eftermiddag har vi varit hos Simone och svetsat. En "liten" vinhylla blev resultatet och titta så bra det blev.. eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar