torsdag 28 juli 2011

Landet-landet




Som Martina berättade har vi blivit tvungna att ändra lite i tidplanen. Vi saknar några reduktioner för avloppsrören från golvbrunnarna i två duschar och utan dessa kan vi inte gjuta igen golven, inte lägga golvvärmerör, inte armera och inte gjuta överbetong.. Delarna är nu beställda från Tyskland och förhoppningsvis anländer de i slutet av nästa vecka. I väntan på det har jag börjat att finputsa väggarna i lägenheten.

Om arbetet i huset har kommit av sig lite så går röjningsarbetet i landet-landet betydligt bättre. Vi har som rutin att varje morgon gå ner och röja några timmar innan det blivit för varmt. "Fruktträdgården" som är knappt 1000 kvm stort har liksom huset varit övergivet i mer än tio år och var helt överväxt med törnen och ogräs. Sakta men säkert har vi med såg, lie och sekatör mm arbetat oss igen om nu är vi nästan klara. Eller "quasi finito" som italienarna älskar att säga...
Martina räddade idag livet på ett överväxt plommonträd som inte hade klarat sig till nästa sommar.. Trädkramarna följer med varje dag och ser till att vi inte ger oss på deras klätterträd..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar