Det är skördetid. Vi har förstått att det börjar bli dags för alla i byn rengör sina ekfat och rostfria tankar. Våra närmaste grannar, Rita och Sandro, försvann på traktorn i morse och kom tillbaka vid lunchtid med flaket fullt med vindruvor. Efter lunch (och siesta) blev det en vända till. Martina och jag vill ju inteva sämre så i eftermiddag tog vi fram stegen och sekatören och rensade pergolan från saftiga druvor. Drygt 10 liter fick vi ihop. Inte så illa. Druvorna bar vi in i Rita o Sandros källare och hällde i druvpressen (ja det är våra druvor som ligger där), sen hälldes sften och skalen över i ett ekfat där det ska ligga en tid innan saften fylls över i en plasttank för att jäsa. Vårt arbete betalade sig direkt för med oss när vi gick hem fick vi en magnumbutelj... snacka om snabbvin...
tisdag 21 september 2010
Vino
Det är skördetid. Vi har förstått att det börjar bli dags för alla i byn rengör sina ekfat och rostfria tankar. Våra närmaste grannar, Rita och Sandro, försvann på traktorn i morse och kom tillbaka vid lunchtid med flaket fullt med vindruvor. Efter lunch (och siesta) blev det en vända till. Martina och jag vill ju inteva sämre så i eftermiddag tog vi fram stegen och sekatören och rensade pergolan från saftiga druvor. Drygt 10 liter fick vi ihop. Inte så illa. Druvorna bar vi in i Rita o Sandros källare och hällde i druvpressen (ja det är våra druvor som ligger där), sen hälldes sften och skalen över i ett ekfat där det ska ligga en tid innan saften fylls över i en plasttank för att jäsa. Vårt arbete betalade sig direkt för med oss när vi gick hem fick vi en magnumbutelj... snacka om snabbvin...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar